Boka boende på en fjällstation

Att bo på fjällstation är något som saknar motsvarighet! Det är varken ett hotell eller en fjällstuga utan något helt speciellt mittemellan. Ett boende mitt ute på fjället där ingen annan civilisation finns. Enkla, rustika rum där du själv väljer din grad av bekvämlighet. Vill du ha enklast möjliga boende eller söker du mesta möjliga service?

På en fjällstation i svenska fjällen bor du mitt i naturen och har skidåkningen direkt utanför dörren. Du bor bekvämt i dubbelrum eller flerbäddsrum, och kan välja mellan att ta med och laga egen mat eller att njuta av att få en lagad måltid. På alla fjällstationer finns bastu och dusch, torkrum och sällskapsrum. Du hittar även butiker i varierande storlek med allt från knäckebröd till fästvalla. Läs mer och boka fjällstationer i Jämtland här:

Sylarna STF Fjällstation 

Sylarnas Fjällstation ligger 1 035 m ö.h intill det mäktiga Sylmassivet, vars högsta topp ligger några meter in på den norska sidan och är 1 762 m hög. Sylarna är en gammal knutpunkt där lederna från Blåhammaren, Storulvån, Helags, Gåsen, norska Nedalen och Storerikvollen strålar samman. Det är 16 km till närmsta landsväg i Storulvån. Fjällstationen har ett 100-tal bäddar i 3- till 5-bäddsrum och ett 8-bäddsrum samt 12 bäddar i ett annex.
Här hittar du även restaurangen Spiseriet med fokus på närproducerad och ekologisk mat.

Blåhammaren STF Fjällstation

Blåhammaren är STF:s minsta och högst belägna fjällstation. Den ligger på kalfjället i västra Jämtland, 1086 m ö.h. Utsikten är fantastisk med Helags och Sylmassivet i söder och den norska fjällvärlden i väster. Blåhammarens Fjällstation har anor från 1913. Stationen ligger i väglöst land så hit vandrar man eller går på skidor. Inkörsportarna är Storulvån, Rundhögen samt Storvallen. På Blåhammaren erbjuds du vällagad mat som andas en känsla av fjäll och kärlek. Här är det lokala leverantörer som står för majoriteten av produkterna. Middag bör förbokas i samband med bokning av ditt boende.

Storulvån STF Fjällstation

Storulvån ligger vid vägs ände mitt i fjällvärlden, som en trygg famn vid foten av fjället. Här räcker det med att gå runt hörnet för att möta tystnaden och de stora vidderna. Här samlas en härlig blandning av skidalpinister, barnfamiljer, livsnjutare och fjällrävar. Var och en njuter av uterummet på sitt sätt. I restaurang Ulven kan du äta frukost och göra lunchpaket innan du beger dig ut på fjället. Under dagen serveras även lunch och fika. Kvällstid kan du avnjuta en 3-rätters middag eller välja ett alternativ från deras täljstensmeny. Här kommer kockarna ut med stekheta täljstenar och ni får själva tillaga maten direkt på de fräsande stenarna. Ett härligt sätt att spendera kvällen efter en dag fylld av äventyr.

Kolåsen STF Fjällstation

Här finns mycket att göra. I Kolåsen kan du till exempel bada i vattenfall, gå på toppturer i en slående fjällmiljö, åka skidor i preparerade skidspår och plocka eftertraktade hjortron. Det finns gott om vandring där du kan upptäcka den vackra omgivningen. Det finns två kortare leder alldeles i närheten och en längre led går från Kolåsen över Skäckerfjällen till Anjan. Att fiska öring, röding och harr är populärt sommar som vinter. Efter en äventyrlig dag är det inte dumt att koppla av i badtunnan och se ut över sjön och fjälltopparna. I Kolåsens restaurang njuter du av mat med smak från Jämtland. Ren och älgkött kommer ifrån djur som har betat i Skäckerfjällen och rödingen är fiskad i jämtländska sjöar. Menyn varierar med årstidens bästa råvaror som i stor utsträckning är ekologiska och närodlade.

Edsåsdalen STF Fjällstation

Om du längtar efter äkta naturupplevelser i en lugn atmosfär är Edsåsdalen rätt ställe.
Byn ligger i Jämtland några km söder om Åre och har hela fjällvärlden precis utanför knuten. Med över 10 mil spår, varav 40 km ses över dagligen finns möjlighet till fantastisk längdåkning. Oändliga mil av markerade leder på fjället finns för den som vill gå på tur.
Fjället är som gjort för barnen med 5 liftar och 11 nedfarter där alla åldrar kan åka fritt och lära sig att älska snö och skidåkning. Större och fler backar finns i Åre knappt 20 min bort.
Välj om du vill bo i huvudbyggnaden Köjagården med halvpension, i vårt vandrarhem Renfjällsgården eller hyra en egen stuga.