Åre - En upplevelse hela året

 

Åre är en upplevelse hela året. Här kan du välja bland finkrogar - eller kanske äta i den lyxigaste miljöer av dem alla: mat lagad på stormkök på fjället.
Åre ger dig oändliga alternativ och skidåkning i världsklass. Åk samma backar som världseliten - chansen är hög att du rentav ser dem i liften under ditt besök. Eftermiddagarnas after ski bjuder på våra mest kända artister och runt om i byn finns mysiga shoppingstråk, bagerier och ett stort utbud av upplevelser.

I Åre kan du välja mellan många bra hotell, stugor och lägenheter. Bo mitt i Åre med gångavstånd till det mesta, eller nära liftar och backar. I Åre finns flera stora hotel, Holiday Club, Copperhill, Fjällgården och Tott Hotell till exempel. Här kan du bo bekvämt med hela familjen med tillgång till spa, pool och bastu - och såklart en riktigt god hotellfrukost som ger dig en bra start på dagen i fjällen. Om du åker till Åre med barn så rekommenderar vi Åre Björnen eller Rödkullens skidområden. Här finns snälla backar för barn och nybörjare.

Även om pulsen är hög i Åre by så finns vildmarken alltid nära. Ta en topptur i tystnaden, åk hundspann eller skoter. Se fjällen från ovan under ett skärmflyg eller cykla på fjället sommar som vinter.

Boka boende i Åre

Granen Hotell & Restaurang

Boka

Hummeln & Susabäcken - Bo med fjällutsikt

Boka

Moderna lägenheter i Åre by

Boka
>

Dählie Åre Torg

Boka

Tott Hotell Åre

Boka

Åre Bed & Breakfast

Boka

Mer om Åre

Passa på att uppleva Åre på riktigt när du är här. Tillbringa några dagar i skidbacken, men vi ger gärna tips på fler aktiviteter i Åre! Hyr snöskoter och ge dig ut på leder eller åk en mil i de fina längdspåren häromkring. Längdspåren i Björnen är omtyckta och lättåkta, men det finns också spår i Duved dit inte lika mycket folk åker. Längdåkningen i Vålådalen är en klassiker och väl värd en utflykt. Spårkort kan du köpa på plats vid längdspåren.

Prova att susa fram ovan trädtopparna och åk zipline, eller testa skärmflyg och se Åre från ovan. Njut av fartvinden när ett hundspann tar dig fram över snövidderna eller hyr utrustning för turskidåkning och packa ner termosen i ryggsäcken. Hyr snöskor och gå rätt ut i terrängen eller passa på att åka skridskor på en fjälltjärn när isen ligger tjock.