Våra Destinationer

Topptur

Hela familjens Bydalsfjällen!

I Höglekardalen och Bydalsfjällen får du ett personligt bemötande varje dag. Här är stämningen gemytlig, naturen nära och atmosfären i backarna lugn och trygg.

Bydalsfjällen består av byarna Höglekardalen, Fjällhalsen, Bydalen samt Gräftåvallen. Oavsett var du väljer att bo har du alltid nära till skidbackar och längdspår. Höglekardalen erbjuder boende i stugor med direkt närhet till liftarna. Här hittar du skidshop med all slags skidutrustning, och uthyrning av snowracers mm.

I skidsystemet finns 17 liftar och 45 nedfarter och en dag i backarna här kan få dig att känna som att du äger hela området, det är lite av en dold pärla i fjällvärlden. En stor del av skidåkningen sker ovan trädgränsen, och bjuder på en fantastisk utsikt och lättåkt öppen terräng; den längsta skidbacken är tre kilometer lång. Kommer vinden från öster ökar chansen till härlig pudersnö och då gäller det att inte ta sovmorgon, ut och njut! Här finns bra möjligheter för offpist och heliskiing för den som söker adrenalin och äventyr.

Efter en dag på fjället är mötesplatsen given. Restaurang Drommen är en mysig fjällrestaurang i personlig och avslappnad miljö. På menyn hittar du allt från pizza till mer gedigna rätter med jämtländska inslag av ren, röding och ostar från Skärvången. Du kan även ta en middagsutflykt till Fjällhalsen och njut av en fantastisk middag på fjället! Fjällhalsen erbjuder även en god skidåkarlunch. Ytterligare en restaurang är Bydalens Wärdshus med ett perfekt ski-in/ski-out läge. På onsdagskvällar erbjuds du en 3-rätters meny, på torsdagskvällar är det täljstensafton och resterande dagar serveras en god a la carte meny. Du är även välkommen in på fika och lunch. Här hittar du också svängig After Ski - det perfekta sättet att avsluta din skiddag på.

Boende i Bydalsfjällen:

Aktiviteter

Turåkningen är en helt egen anledning till att resa hit. Över 40 km uppmärkta spår finns runt om på fjället. Ett tips är att ha kameran lätt tillhands i fickan för att fånga de vackra vyerna under turen. En ryggsäck med fika och varm dryck gör dagen fulländad. Mellan Bydalen, Höglekardalen och Fjällhalsen går preparerade längdspår runt sjön, varav några spår har elbelysning. En kvällstur med pannlampa för att tömma kroppen på de sista krafterna efter en lång dag i backen kanske?

Höglekardalen kan stoltsera med en av Sveriges bästa och tuffaste banor för ski cross, inget för nybörjaren på skidor men väl för den som vill ta sin åkning till en ny nivå.

Närbelägna Hosjöbotten är en samisk fjällby där man fortfarande arbetar med renskötsel. Hit är du välkommen för att lära dig mer om den samiska kulturen eller lära dig mer om vildmarken.

Våra aktiviteter i Bydalsfjällen: