Trillevallens Högfjällshotell

Trillevallens Högfjällshotell är ett av få hotell i fjällen med rätt att kalla sig klassiskt. Hit kom de första vintergästerna redan 1938. Här lever många fina fjälltraditioner och den vi vårdar mest ömt av alla är gästfriheten. Vi har även 16 Lägenheter som hyrs ut med självhushåll, som ligger uppe vid backen. Dessutom finns en Fjällgård som man kan hyra om man är minst 20 personer. Vi har en husvagnscamping med 62 årsuthyrda platser.

Information

Hotellet består av en huvudbyggnad samt en separat byggnad, Trillegården som ligger ca 150 m nedanför Hotellet. På Hotellet finns 32 rum av olika typer: 2-bäddsrum, 4-bäddsrum, Familjerum och ett dubbelrum. I Trillegården finns dubbelrum, Familjerum och ett 4-bäddsrum. Oavsett var man bor ingår alltid frukost och 2-rättersmiddag i priset och måltiderna serveras i restaurangen på Hotellet. Där finns också en herrbastu, en dambastu och en separat relaxavdelning samt en bastu med en tillhörande relaxavdelning som man kan boka en timme i taget om man vill basta familjevis. Vi har även en gemytlig loungebar, ett sällskapsrum: Vargrummet, där det finns en större TV, spel, pussel m m, ett lekrum för de minsta i anslutning till restaurangen och ett lek/spelrum för lite äldre barnen med pingisbord, spel m m. vi har även Trillegrafen där vi vissa kvällar visar film för barn och ungdomar. Det finns konferenslokaler för upp till 200 personer
Våra längdspår utgår alldeles utanför Hotellet. DM-spåren 2½, 5, 7 km  samt elljusspåret ca 2 km körs både med pistmaskin för skate och med spårkälke för klassisk åkning. Övriga turspår körs bara med spårkälke. Det finns totalt ca 12 mil spår varav ca 6 mil prepareras varje dag.
Liftarna och backen med dess nedfarter ligger ca 1,5 km från Hotellet, det går en transportlift från Hotellet som är öppen varje dag 9.15-11.00, det går att åka skidor hela vägen tillbaka  ner till Hotellet. Första dagen ni kommer och inte har egen skidor utan vill hyra eller om barnen är för små för att orka stå i transportliften hela vägen hjälper vi naturligtvis till och transporterar er upp till backen.
Lägenheterna ligger alldeles nedanför parkeringen uppe vid liftarna, det finns 4-bädds, 6-bädds och 8-bädds. 
Ovanför parkeringen finns vår fantastiska backrestaurang Ripan. Där kan Du köpa lunch eller fika och sitta o njuta av brasan i vår lounge eller av solen ute på vår stora altan. Vi brukar även ha öppet ett par kvällar i veckan bl a fredagar då det är pizzakväll. 
Fr o m vecka 7 har vi kvällsskidåkning mellan 18-21
Det finns även en skiduthyrning/shop och skidskola uppe i skidområdet.
 
 

Boka

Vägbeskrivning

Kommer Du med bil från Östersundshållet svänger du vänster när Du kommer till Underåker vid Hyrskidan, åker genom byn tills vägen delar sig, tar till vänster direkt över järnvägen och sen raka vägen ca 8 km tills Du ser skylten mot Trillevallen, sväng höger. Därefter är det rakt fram ca 1 km till Högfjällshotellet. Restiden är ungefär 8 timmar från Stockholm och 12 timmar från Göteborg.
Kommer Du med flyg kan Du boka flygtransfer på telefon 08-120 920 00 eller www.flygtaxi.se. Hållplatsen i Undersåker heter Hyrskidan och där hämtar vi kostnadsfritt om Du kommer före kl 18.00, kontakta oss om ankomsttid minst 48 timmar innan. Vid senare ankomst rekommenderar vi att Du ringer Åre Taxi 0647-100 22, Topp Taxi 0647-220 20, Björn Olsson Taxi 0647-505 55. Till återreasn bokar du själv taxi. Från Åre/Östersunds Flygplats tar det ca 1 timme till Undersåker och från Trondheim/Vaernes internationella Flygplats tar det knappt 2 timmar.
Kommer Du med tåg hämtar vi kostnadsfritt vid Undersåkers Station om Du kommer före kl 18.00, kontakta oss om ankomsttid minst 48 timmar innan, annars rekommenderar vi att Du ringer något av taxibolagen, se telefonnummer ovan. Till återresan bokar du själv taxi. Det är ca 9 km till Undersåker och ca 2,3 mil till Åre från Hotellet. Erbjudandet om hämtning gäller bara hotellet, lägenheterna och Trillevillorna ej den förmedlade Trillestugan.