Sylarna, STF Fjällstation

Sylarnas Fjällstation ligger 1 035 m ö h intill det mäktiga Sylmassivet, vars högsta topp ligger några meter in på den norska sidan och är 1 762 m hög. Sylarna är en gammal knutpunkt där lederna från Blåhammaren, Storulvån, Helags, Gåsen och norska Nedalen och Storerikvollen strålar samman. Det är 16 km till närmsta landsväg i Storulvån.

Information

Fjällstationen har ett 100-tal bäddar i 3- till 5-bäddsrum och ett 8-bäddsrum samt 12 bäddar i ett annex.

Det finns varmt och kallt vatten på rummen i huvudbyggnaden. Dusch, WC och bastu i korridoren. I annexet Kläppen finns samlingssal, flerbäddsrum och självhushållskök. Några rum i annexet är avsedda för gäster med hundar, dessa måste förbokas innan ankomst. Detta är mycket viktigt för att säkerställa plats!

I huvudbyggnaden finns ett stort kök för självhushåll och matsal med utsikt mot Sylmassivet och butik med förhållandevis stort sortiment av livsmedel, konserver och frysvaror för bekväm matlagning. Du finner även färska mejeriprodukter och fräscha grönsaker!

Det finns också möjlighet att boka vår fina frukostbuffe för den som inte vill laga sin egen frukost. För grupper från 10 personer erbjuder vi också 2-rätters middag (måste förbokas).

Telefon och hjälptelefon finns.

Vägbeskrivning

Till Sylarna måste man vandra eller åka skidor. De närmsta vägarna finns i Storulvån (16 km) där det finns bilparkering.

• Med tåg till Duved och anslutning med taxi/buss. Boka på www.wansethbuss.se. Restid med tåg till Duved från Östersund 2 tim, från Stockholm 10, från Göteborg 13 och Malmö 14 timmar.

• Med flyg till Östersund. Hyrbil från flygplatsen ca 1,5 timmes körning.

• Med bil. Kör E14 förbi Åre. Efter ca 4 mil avfart till vänster. Skyltat fram till stationen. Vägen till Storulvån går i kanten av kalfjället och är känslig för drivsnö.

Mellan 1/2-15/4 är vägen mellan Handöl och Storulvån stängd nattetid, 22.00-08.00. Vid blåsigt väder kan vägen även komma att stängas dagtid.