Storliens Högfjällshotell

Här har ni ett av Skandinaviens största fjällhotell, beläget 5 mil från Åre by. Ett av de få fjällhotellen som verkligen ligger mitt på fjället och med hänförande utsikt mot fjällvärlden. Från entrén är det bara några meter till närmaste skidlift, skidspår eller vandringsled.

Information

I hotellentrén möts du av den fantastiska Stenhallen med reception. Någon eller några trappor upp ligger Stora- och Lilla matsalen, här väntar traditionella och kulinariska frukost-, lunch- och middagsbufféer under vintertid.

Kopparbaren, den gemytliga baren mitt i huset, där det nästan alltid finns kaffe och smårätter. Här finns också den unika Storliengobelängen komponerad av Einar Forseth och vävd av Ulla Cyrus, motivet handlar om skidgudinnan Skade och den Jämtländske stigmannen Arnljot Gelline. Ytterligare en trappa upp ligger Loftet där vi bjuder upp till dans till orkester eller dansotek några kvällar i veckan under vintersäsong. På Loftet finns ytterligare två barer, Blå Heaven med maritima förebilder och Loftbaren med de välkända takmålningarna av Einar Forseth. Loftbarens vidunderliga utsikt över fjällvärden kan man aldrig se sig mätt på!

OBS! Hotellet är stängt vintern 2018-2019.