STF Storliens Fjällgård

Familjärt boende med kalfjäll och vandrings-/turleder utanför dörren.

Information

Här blir du varmt omhändertagen av vår härliga personal och kan välja vilken prislapp och standard just du vill ha på boendet. I huvudbyggnaden hittar du bastu, vardagsrum med tv, pub, restaurang, pingisbord, lekrum och bra med plats för inomhuslek.

Hundar är varmt välkomna i två av våra byggnader.

Vi erbjuder allt från frukostbuffé, helpension och á la carte, till lakanset och slutstädning. Vi har även många färdiga paket med aktiviteter och upplevelser att erbjuda tillsammans med våra samarbetspartners häromkring.

Här finns för egna utflykter också t.ex goda möjligheter till bra fjällfiske där du får både Röding och Öring på kroken.

STF Storliens fjällgård ligger på gränsen till vildmarken och de orörda fjällen. Härifrån utgår Södra Kungsleden vidare mot Blåhammaren, Sylarna och Helags fjällstationer. Storliens historia är kantad av hur ca 3000 av kungens karoliner frös ihjäl under tillbakadragandet från Norge 1718, och den kända doktor Westerlund som gav sina patienter fjälluft och vandringar på ordination. Han grundade även Blomsterstigen som är en känd dagsutflykt för traktens besökare. I moderna tider har Storlien varit lika med friluftsliv och kunglig glans.

Kontaktinformation:
Tel: 0647-700 58
E-mail: [email protected]
Webb: www.storliensfjallgard.se