Södergården Åre, Astma & Allergianpassat

Södergården ligger ca 12 minuter från Åre by och är ett boende för dig som värnar om din hälsa och har allergi. Södergården är enda anläggningen i Norden som är anpassad att vara tillgänglig för de som har svåra allergier och astma.

Information

Södergården har totalt 21 rum, 4 trebäddsrum och 17 tvåbäddsrum. Varje rum har en luftrenare och städas med produkter rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet. För att ingen ska må dåligt av doftande sänglinnen ingår underlakan, påslakan, örngott och handdukar i priset. På rummet finns doftfri tvål och lotion.

I de allmänna hygienutrymmena finns schampo, balsam, duschtvål som givetvis är doftfria. Två av rummen är avsatta för att vara garanterat pälsdjursepitelfria.

Sällskapsrum, TV-rum, lekrum, ungdomsrum och bastu. Parkeringsplatser med eluttag finns.

Citat från gäster:
"Vilket toppenställe. Hit återvänder vi gärna. Tack!!"
"Tack för en härlig vecka med sol gnistrande nysnö och underbar skidåkning"
"Härliga dagar här på Södergården. Jag vandrade till Blanktjärnarna ena dagen, nästa dag till Vålådalsfallet, fick bada fötterna i bäcken sen upp till fjället och sedan åter mot Vålådalen och bilen. En härlig promenad på 15 km. Tack för mig denna gång!"
"Tack. Fantastiskt att vi har Södergården. Ett par dagar är Underbart!"


Speciella behov:
Fisk/skaldjur, ägg, nötter/mandlar och produkter som innehåller kemiska dofter får inte användas. Gården är även rök och djurfri.

För dig som inte redan är medlem:
Medlemsskap i Astma- och Allergiförbundet krävs för att bo på Södergården Åre, om du inte är medlem så blir du det automatiskt i samband med din bokning då medlemskapet ingår i priset.

Gruppbokning:
Är ni en grupp som vill boka hela gården, kontakta platschef Ingrid Hedlund.
070-662 40 53
[email protected]

Vägbeskrivning

Bil 75 meter från E14, vid Undersåker, 12 minuter öster om Åre.
Tåg till Undersåker station. Från stationen till Södergården är det 1.5 km.
Buss med länstrafiken Jämtland. Hållplatsen ligger 200 m från anläggningen