Skidbestigning med guide

Följ med och bestig topparna på Åreskutan, Västerskutan och Blåsten med en erfaren guide.

Information

Vi tar oss upp till kabinbanans bergstation med Åres liftar. Vi skidar med randonnéutrustning upp på Åreskutans topp. Det är 150 höjdmeter till Åreskutans topp. Nu har vi fått känna på utrustningen och värmt upp oss. Vi kollar in vyerna från 1420 m höga toppen. Nu börjar äventyret. Vi åker till Åreskutans norra sida som ofta är tämligen orörd. Här kan man om man är erfaren testa på nära 50 grader brant åk eller kan man åka runt det brantaste partiet.
Sedan åker vi sluttningar mot Blåsten som vi bestiger. Härifrån blickar vi ut över lodräta bergväggar i riktning mot Kallsjön.
Vi fortsätter till Västerskutan och avslutar med ett fint åk mot söder ner till Tväråvalvet och Åres skidsystem. Vi har nu bestigit Åreskutans alla tre toppar och fått mestadels fina orörda offpist åk trots närheten till Sveriges största skidsystem. Så kan en tur se ut vi varierar också turen efter snöförhållanden och gästernas kunnande.

Pris 3 800 kr per grupp. Gruppstorlek per guide 1–6 personer. Hyra av rondonéutrustning är 370 kr per person. Total tid ca 4–5 tim.

Ta med ryggsäck, och extra kläder att ta på vid raster. Ta med egen lunch. Det krävs också liftkort i Åre. Det ingår inte i priset.

Inkluderat:
Guide, säkerhetsutrustning.

Åldersgräns 13 år. Samling 09.30 vid Åre kabinbana.