InspireUs - Nätverk som banar vägen framåt

InspireUs är ett nätverk för tjejer inom extremsporter som kämpar för jämställdhet. Nätverket skapades här i Åre för åtta år sedan av tre tjejer som var förbannade över att tjejer aldrig fick ta någon plats. Sportvärlden lyfte i princip bara killar och InspireUs ville ha en förändring – nu skulle det skapas plats åt tjejer, punkt slut. De tre tjejerna som skrek efter förändring heter Caroline Strömberg, Anna Karlström och Rebecka Harlaut, idag har de åstadkommit stora saker.

De senaste åtta åren har InspireUs arrangerat camps runt om i Skandinavien för att sprida glädje och skapa utrymme för utveckling. Campen har haft olika fokus, men favoriten har varit GirlsDayOut där tjejer i olika åldrar och nivåer sluts upp för att under en dag åka skidor tillsammans. Under den här dagen har tjejerna haft möjlighet att utveckla sin åkning tillsammans med duktiga coacher på ett prestigelöst sätt. I det kravlösa har det skapats plats till att våga utmana och ren åkarglädje har inspirerat tjejerna till att ta mer plats inom branschen.

InspireUs har förutom att anordnat camps sett till att på flera plan ständigt utmana och driva jämställdhet framåt inom branschen. Idag kan man se att deras arbete har gjort avtryck genom att till exempel fler tjejer lyfts inom branschmedia. De har även designat den prisbelönta skidan MotherTree tillsammans med Extrem och sin målgrupp. Idag är samhället mer mottaglig för deras idéer och självförtroendet bland tjejer har växt.

Nätverket har aldrig handlat om att utesluta killarna, tillsammans är vi bäst ingen protest! InspireUs har sedan förra året en medlemsklubb dit både killar och tjejer är välkomna för att tillsammans främja jämställdhet och driva roliga projekt framåt.

En nyhet inför i år är att de har utvecklat konceptet kring GirlsDayOut i Åre och erbjuder nu istället Winter Weekend. Winter Weekend pågår under en helg där den ena dagen är GirlsDayOut som vanligt, men där du nu erbjuds ytterligare en och en halv dag av roliga aktiviteter. Helgen har fokus på freeride där du har möjlighet att skräddarsy aktiviteter efter just dina förutsättningar och din nivå.

Den första dagen av helgen kommer att startas med morgonyoga och fortsätter sedan med produkttest av kommande säsongs skidor/snowboard (19/20). Självklart kommer det att finnas duktiga coacher på plats som kan guida dig inför ditt framtida val av utrustning. Utöver detta kommer du att få delta på lavinföreläsning och workshop samt äta massor av god mat!

Den andra dagen är det dags för favoriten GirlsDayOut! Här kommer det att finnas olika grupper att välja på, beroende på vart du vill utvecklas. Välj mellan: offpiståkning, topptur eller hopp & dropp. Ni käkar lunch i backen och på kvällen är det bara att dra på sig sina dansskor, för då vankas det klubb! 

Den sista dagen är det egen åkning med nyfunna vänner och coacher samt en gemensam lunch och avslutning. En fullspäckad helg som är genomsyrad av ren glädje, gemenskap och utveckling. Alla åldrar är välkomna, det enda kravet är att du ska kunna åka obehindrat i hela skidsystemet.

InspireUs är förebilden vi behöver och är ett nätverk vars arbete vi är otroligt stolta över. Känner du att du vill ta del utav ett spännande event och skapa nya minnen för livet? Då är Winter Weekend i Åre svaret!

 

Hyr dina skidor här