Vidga dina vyer - hitta en ny fjällfavorit

Det finns en tjusning i att se ett nytt berg långt borta i horisonten på väg till ett helt nytt ställe och åka backar du aldrig provat förut. Här är tre tips på fina fjällorter - vilken blir din nya favorit?

BYDALSFJÄLLEN ger dig gott om svängrum

Den slingrande vägen upp till Bydalsfjällen ger dig känslan av att vara utomlands. Mäktiga träd tornar upp sig - och långt där borta ett imponerande berg. Bydalsfjällens skidanläggning har länge varit en pärla som få velat dela med sig av; de bästa hemligheterna sparar man ju för sig själv.

Bydalsfjällen består av byarna Höglekardalen, Fjällhalsen, Bydalen och Gräftåvallen. Här finns 17 liftar och 45 nedfarter; den längsta skidbacken är tre kilometer lång.

Stämningen i Bydalsfjällen är gemytlig med en modern skidanläggning som stoltserar med att sällan ha några liftköer alls - istället spenderar du mesta tiden i backen och har ofta fritt svängrum. Här trivs familjen och den som söker större äventyr hittar såväl skogsskidåkning som fin offpist.

Boka boende i Bydalsfjällen! 

EDSÅSDALEN ger dig en äkta naturupplevelse i lugn atmosfär

När du längtar efter äkta naturupplevelser i en lugn atmosfär är Edsåsdalen rätt ställe att resa till. Edsåsdalen finns i Jämtland några km söder om Åre och har hela fjällvärlden precis utanför knuten. Med över 100 km spår, varav 40 km ses över dagligen finns möjlighet till fantastisk längdåkning. Oändliga mil av markerade leder på fjället finns för dig som vill gå på tur. 

Fjället är som gjort för barnen med 5 liftar och 11 nedfarter där alla åldrar kan åka fritt och lära sig att älska snö och skidåkning. 

Barnvänligheten är en av de främsta anledningarna till att våra gäster väljer Edsåsdalen. Backarna är lätta och det är inte svårt att hitta i skidområdet. Pisterna har familjekaraktär där alla kan åka tillsammans, likaså de tre böljande backarna på Renfjället ovanför trädgränsen.

Boka boende i Edsåsdalen!

TRILLEVALLEN ger dig mycket av allt

I södra Årefjällen ligger en riktig pärla; Trillevallen högfjällshotell har anor från 1930-tal och har idag kompletterats med moderna stugor och lägenheter som ligger härligt inbäddade i skön fjällmiljö. Den som åker till Trillevallen får mycket på köpet: fina turspår som går över fjället, bra preparerade längdspår för svettiga träningstimmar, fina skidbackar och kvällsskidåkning. Dessutom ligger metropolen nära nog att åka till om du vill ha mer puls till din skidsemester.

Här finns 8 liftar och 21 nedfarter i alla svårighetsgrader; från skönt grönt till hisnande brant. Den moderna backrestaurangen Ripan serverar varm choklad med grädde och bakar rykande goda pizzor. Barnen får följa med och mata renar och hittar säkert en och annan kompis på vägen.

Boka boende i Trillevallen!