Upplev Åre från Cykelsadeln

Det är någonting speciellt med att uppleva vacker fjällnatur från cykelsadeln. Oavsett vilken nivå av äventyr du är ute efter finns det alltid en cykelstig som passar dig.

Åre är Sveriges stora cykelmetropol. Byn andas cykling med många cykeluthyrare och After Bikes om eftermiddagarna och oavsett var du än befinner dig finns det tydliga cykelspår att följa.

Är du på jakt efter äventyr ska du köpa ett liftkort och kasta dig ut i Åre Bike Park: en av världens bästa cykelparker. Här finns fler än 30 leder fördelat på mer än 40 km i olika svårighetsgrad. När du cyklar downhill vill du ha en cykel som är dämpad både fram och bak. Dessutom kan du cykla med guide eller gå på kurs. Du hittar liftarnas öppettider här. 
Cyklar och guide kan du boka här

Du som vill cykla landsväg har fina vägar att rulla på. Ta dig an den utmanande backen mellan Åre by och Ullådalen eller ta en sen kvällstur från Undersåker mot Vålådalen och se solen gå ner över fjälltopparna.

Är du nyfiken på en mer långväga utmaning ska du prova på att cykla Pilgrimsleden från Selånger till Trondheim, eller någon av delsträckorna längs vägen.