Upplev din skidresa i fjällen i alla väder.

12 tips på saker de som bor i Åre gör

Man kan åka till Åre som turist och man kan åka till Åre och göra det som många locals gör. Här är 12 tips till Åre till din nästa fjällsemester som gör dig till en local:

1. Träffa vännerna kl 8 i VM8:an för en timmes skidåkning. Byborna är morgonpigga och tar en timme i backen före jobbet. Det är gott om plats i backen och bra snack i liften. 

2. Passa på att ta en snabb-fika inne på Svartberget under morgonåket för att verkligen hinna snacka med byborna. 

3. Ät lunch på Lounge 385. Detta fik har bästa läge i Stationshuset. Ta en ingefärsshot eller ät en dagens. Här är det alltid lika trevligt!

4. Ta en offpist-repa vid Blåsten. Vi rekommenderar guide. Det går laviner även i svenska fjällen och en bra guide tar dig dessutom till de bästa ställena för dagen.

5. Gå på spa på söndagar; för då är alla tillfälliga gäster i byn på väg hemåt och det blir lugnt för några timmar. Vi rekommenderar Level Spa på Copperhill en söndagsförmiddag.

6. Packa ryggsäcken med kokkaffe och gör upp en eld någonstans mysigt. Friluftsliv har blivit trendigt och fjället är ditt vardagsrum. Packa upp veden och tänd brasan. Kom ihåg att packa med skräpet när du går hem.

7.  Käka frukost på Åre Bageri. Efter alla år är detta fortfarande en klassiker!

8. Träna yoga; för det ger starkare skidåkarmuskler och bättre rörlighet. Kroppsmedvetenhet är hett och yoga gör din skidåkning mer dynamisk i vinter. Börja redan nu - oavsett var du är. I Åre finns det fler yogastudios och gym.

9. Drick bärs och ät burgare på Parkvillan. Här finns bäst utbud av lokal öl av alla ställen i hela byn.

10. Dra huvan lite tightare över öronen när det stormar ute. I Åre finns det bara väder. När det blåser åt ett håll väljer man ett ställe där det är lä. Ut ska man ändå. Ta en snöskotur i skogsterräng eller välj ett längdspår i lä.

11. Apropå längd; sätt pannlampan på huvudet och dra en repa i längdspåren i Åre Björnen när det mörknat. Du är snudd på ensam och har således spåren för dig själv. Vill du ha nyspårat är det tidigt på morgonen som gäller.

12. Se fram emot maj. Då kan man åka skidor och cykla barmark på en och samma dag. Men det är långt till maj. Först vill alla locals ha en riktigt bra vinter!

> Boka Åre i vinterMer info

Skidsäsongen i Åre öppnar med skidtestarhelgen Åre Ski Test Weekend i december och stänger i maj.