Susa fram i snöklätt landskap

Hundarna skäller, ylar och väsnas. Deras förväntan går nästan att ta på, det enda de vill är att få komma iväg, de inväntar signalen. När de äntligen kommer iväg blir allt helt plötsligt tyst.
Du susar fram, runt omkring dig ligger naturen inbäddad i snö och ett lugn är utbrett över fjällskogarna. Långt bort är plingande mobiltelefoner, bilar och vardagsstress. Här är det du, naturen och hundarna.

Vår spektakulära fjällvärld går att uppleva på en mängd olika vis. Är du på jakt efter en upplevelse utöver det vanliga är ett besök till Åre Sleddogs din väg att gå. Här möts du utav Tommy Bernhardsson, grundaren av verksamheten och som vars hjärta klappar för draghundarna. Tillsammans med sin fru Carina och erfarna guider ser han till att ge dig en upplevelse du kommer att bära med dig länge. Hundarna du kommer att få lära känna är Alaskan Huskies, kända för att vara vänliga mot människor, tillgivna och uthålliga.

Att åka hundspann passar för stora som små och det enda du behöver är varma kläder. Varje släde kan ta tre till fyra personer och dras sedan av nio stycken hundar. De som är nyfikna får även prova på att köra släden själva, en garanterad favorit! Det finns olika äventyr att välja på, allt från kortare turer till längre turer med övernattning i fjällstuga. Den populäraste turen är cirka 1,5 timme lång och avslutas med en värmande fika. Tommy berättar varmt om deras verksamhet och de trogna hundarna:

  • Vi har 55 hundar totalt, varav 9 stycken är valpar. Vi jobbar med dom varje dag året runt, så vi har verkligen en nära relation. Det är ett krävande jobb men kärleken till hundarna och naturen gör att jag aldrig hade kunnat arbeta med någonting annat. På vårkanten ger vi oss ut på egna turer och njuter av stillheten. Hundarna är sannerligen den bästa turkompisen du kan tänka dig.

De som deltar på turerna brukar bli överraskade av naturupplevelsen och åka hem med en uppfylld känsla i bröstet. Tjusningen med hundspann ligger i den vackra naturen och den fina närheten med hundarna.

  • Det är en speciell känsla när man till exempel åker genom skogen där snön ligger lätt på grenarna och sedan upp på Helgesjön för att få se Åreskutan torna upp sig. Det är vackert helt enkelt.

Ett spännande äventyr för hela familjen väntar de som åker på ett besök till Åre Sleddogs. Bjud in en ny sorts naturupplevelse under din semester i Åre, upplev fjällen tillsammans med ett hundspann och skapa nya minnen att bära med dig hem.


Boka din hundspannstur här