Åre bjuder på härliga sommardagar
Lugnt på toppen, fartfyllt nedför
Slappa i hängmattan en stund på fjällsemestern
Åre bjuder in till kitesurfing på Åresjön

Sommaraktiviteter i Årefjällen

Sommarfjällen bjuder in till upplevelser längs toppar och dalgångar, vandringsstigar och forsande vatten. Här samsas såväl äventyr som stillsamma aktiviteter som ger dig sommarminnen att spara till långt fram i tiden.

När sommaren kommer till Årefjällen dukas det upp på uteserveringarna i solen och Åre torg blir ett skönt häng om eftermiddagarna. Här samlas alla som gjort spännande saker på dagen - prova något av detta under dina dagar i fjällen i sommar:

Bada i ett naturligt vattenland 

Ullån som ömsom porlar, ömsom forsar, bjuder in till vattenlek med naturligt formade pooler och små vattenfall. Parkera i Ullådalen och följ Ullån nedströms tills du hittar ett ställe som du tycker om. 

Åk zipline över trädtopparna 

Zipline är en riktig höjdarupplevelse och det finns banor för alla önskade äventyr, från de snälla till de hisnande. 

Boka Zipline här »

Ta dig upp till toppen av Åreskutan

Åre Kabinbana har en fallhöjd på 850 meter och tar dig upp till 1274 meter över havet. Den sista biten upp till toppen går du längs markerade leder. Det finns också vandringsleder som guidar dig hela vägen upp - den kortaste leden är på fem branta kilometrar och ger dig en vertikal kilometer i höjdmeter.

Kabinbanan öppnar för sommaren den 22 juni och går dagligen mellan kl 10-16 fram till 27 augusti, därefter på helgerna.

Paddla fors i kajak eller gummibåt

I Årefjällen finns minst ett halvdussin fina åar och älvar som erbjuder utmärkt forsränning och forspaddling. Paddlingen håller världsklass och tack vare de olika guidade turerna så passar det alla.

Läs mer och boka forsränning här »

Läs mer: Här finns fler upplevelser i sommarfjällen!
Mer info

Åre blomstrar under sommaren. Här finns massor att göra - välj och vraka bland aktiviteterna! Här finns upplevelser för både stora och små!