Låt naturen reta aptiten
Gårdagens pasta smakar ännu bättre till fjälls
Ta med barnens favoriter ut på fjället

Smarriga matsäckar

Alla äventyr blir bättre om du har med dig en god fika i ryggsäcken! Det är lika sant som att 1 + 1 = 2. Oavsett om du ska på cykeltur, vandra, paddla kajak eller plocka svamp så kommer din mage att börja kurra så småningom. Det kan till och med vara en aktivitet i sig att bege sig ut i naturen för att fika. Förutom att du behöver fylla på med energi vid aktivitet så fungerar även matsäcken som en riktig mysförhöjare. Vi har listat några goda varianter som ger dig bra energi till resten av dagen: 

Grillad korv
Köp korv från Undersåkers Charkuteri och grilla över en öppen eld. Köp tunnbröd, solrosskott och coleslaw som tillbehör för att göra en riktigt god wrap. Som efterrätt kan du grilla kanelbullar, marshmallows eller chokladfyllda bananer. Mums!

Smarrig macka
Ta med dig en god macka ut i naturen. Nyckeln till framgång är att ha ett riktigt gott bröd. Sväng förbi ett bageri på vägen om du vill lyxa till det eller välj ditt favoritbröd i matbutiken. Pålägg kan varieras i oändlighet men några saker som aldrig sitter fel är picklad lök, hemmagjord pesto, hummus eller en god ost. Gott bröd + mycket grönsaker + smakrikt pålägg = sann kärlek.

Pastasallad
Har du pasta kvar från gårdagens middag? En pastasallad är enkel att laga och smarrig att äta till lunch. Goda tillbehör i salladen kan till exempel vara: cocktailtomater, ruccola, rödlök och grillad kyckling. Tips! Fyll salladen med sådant som behöver ätas upp i kylen så slängs inte onödig mat.

Varm korv i termos
Lägg kokkorv i en termos, smula över lite buljong och häll sedan över kokhett vatten. När det är lunchdags har du ”nykokta” korvar redo, serveras i bröd med ketchup och senap.

Bananpannkakor
Ta en bunke och knäck i några ägg, mosa i några bananer, släng i lite havregryn, krydda med kanel och salt. Värm upp en stekpanna med kokosolja (eller valfritt fett) och klicka ut smeten i små plättar. Tadaa! Du har nu gjort bananpannkakor! Lika goda varma som kalla och passar perfekt in som matsäck.

Frukt
Nyttigt, enkelt att ta med och supergott!

Varm choklad
Släng ihop varm choklad och ta med dig i en termos. Klassiker som aldrig sitter fel och som smakar bäst att dricka ute till fjälls.