Plocka hjortron

Under sensommaren, när hösten börjar närma sig, slår fjällskafferiet upp sin dörr. Att plocka hjortron och kantareller, omgiven av natur, är en mysig aktivitet för hela familjen. Passa på att fly gråa höstdagar i stan och åk istället till fjällen för en energigivande höstsemester. Vem vet, kanske välkomnar fjället dig med ett hav av guld. 

Snöra på er kängorna, packa en ryggsäck med god matsäck och ge er ut på hjortronjakt. Hjortron gillar vatten, så leta på myrmark eller vid fjällbjörkar. Befinner ni er i närheten av Åre hittar ni lättillgängliga myrmarker på vägen mot Fröå Gruva och vid Ullådalen, annars är ett hett tips att spana in en fjällkarta för bästa överblick.

Efter att ha plockat hjortron behåller ni bäst hållbarhet genom att koka sylt eller chutney av bären. Dessutom är det otroligt smarrigt! Annars sitter det aldrig fel med att äta färska hjortron till vaniljglass eller en våffla, garanterad livsnjutning serverad på en tallrik.

Efter en dag ute i myr och mark, med hjortronhinken i högsta hugg, kan det vara skönt att landa på ett bekvämt boende för bästa återhämtning. Ni hittar boenden i alla prisklasser på våra destinationer, allt från lyxiga hotellrum till pittoreska fjällstugor. Njut av höstens lugn och spendera kvalitétstid med familjen genom att äta gott, spela kort och mysa framför en öppen brasa. Hitta tid till att läsa den där boken du har längtat efter eller ta en visit till ett spa. Blanda aktivitet med avslappning och kom tillbaka hem till vardagen med laddade batterier.