Cykla enkla stigar med hela familjen

Njut av sensommaren i Åre

Tillbringa sensommaren i Åre och få energi till hösten. Här är våra bästa tips.

Sensommaren i fjällen är en lugn och skön tid. De mjuka solstrålarna vilar över fjäll och sjö och i markerna hittar du guld av alla de slag: solvarma hjortron och guldgula fjällkantareller. Fjällen vilar upp sig inför hösten och vintern och vi rekommenderar att du gör detsamma.

Bo på Hotell Fjällgården och njut av långfrukost till fjällutsikt och närhet till lederna som tar dig upp till Åreskutans topp. Lägg märke till skiftet i färgerna från klargrönt till vackert rostrött. Här finns tid för stillhet; ta en paus på ett klippblock och blicka ut över fjällvärlden och fundera på allt det som är viktigt för dig.

När du kommer tillbaka kanske poolen är öppen under den varma eftermiddagen. Är vädret ruskigare så tillbringar du eftermiddagen i stillhet med en bok i lobbyn, eller så tar du ett varv i Åre by.

> Boka sensommarweekend på Hotell Fjällgården!

Vill du njuta extra mycket av egenplockade hjortron i höst så ska du ta med en hink ut på fjället. Hjortron gillar vatten så leta på myrmark eller i närheten av fjällbjörkar.

Den allra bästa tiden för att hitta perfekt mogna hjortron är från början till mitten av augusti. Hittar du kart så kan du plocka dem med - då får hjortronsylten en klarare färg och blir inte lika rinning.

Prova dessutom att göra rårörd hjortronsylt genom att röra hjortron med socker tills sockret löser sig. Vill du servera något oväntat gott ska du blanda hjortron med creme fraiche och lite majonnäs och servera till viltkött.

> Boka billig lägenhet i Åre by - från 450 kr per natt!

I september har fjällsvampen växt till sig och björkarna bjuder på ett färgglatt skådespel. I fjällstugan imponerar du på både sig själv och dina gäster med att servera smörfräst svamp på toast, en ljuvlig soppa med smak av kantarell, en krämig risotto eller en matig paj.

I fjällen växer kantarellerna i björkbackarna strax nedanför trädgränsen - men håll också utkik efter den rödgula trumpetsvampen som ser ut som ett höstlöv!

På eftermiddagen tar du en lugn promenad längs med Indalsälvens strandkant, förbi Ristafallet mot Prästfallet, och andas klar och krispig fjälluft som ger spirande energi inför hela vintern.

> Boka stuga eller lägenhet i Åre - stort urval hela hösten!

Mer info

Åre är vackert om sensommaren. Kabinbanan går fram till den 6 oktober - men fjället står där hela tiden och väntar på dig.