Spännande aktiviteter i lugn miljö

Bydalsfjällen består av Höglekardalen, Bydalen och Gräftåvallen. Här möts du av en avslappnad atmosfär och en storslagen natur, en vinnande kombination för dig som vill varva ned från vardagens vanliga rytm. Här ryms allt från barnfamiljer till avancerade offpist-älskare. Välkommen till Bydalsfjällen, en destination som erbjuder någonting för alla.

  • Vi vill vara en kontrast till vardagen. Det ska inte vara högre tempo på semestern än vad du vanligtvis har hemma. Hit kan du komma för att njuta av skidåkning med svängrum, det finns plats för alla och liftköerna blir aldrig långa.

Lasse Sällström, Bydalens destinationschef, berättar om upplevelsen i Bydalsfjällen och varför det är värt ett besök:

  • Skillnaden med att åka till oss, jämfört med många andra destinationer, är att vi har en riktigt storslagen natur. Det är här fjällmassivet börjar! Vill du få uppleva riktiga fjäll i lugn och ro, då borde du åka till oss.

Där vägen slutar och där naturen tar vid ligger den lilla skidorten med det stora hjärtat. Här kan barnen åka fritt då nedfarterna enkelt leder tillbaka hem igen. En stor andel av hyrstugorna ligger smidigt i anslutning till skidbacken vilket skapar frihet för hela familjen.

Förutom att åka skidor i sköna backar kan du självklart även aktivera dig med andra naturupplevelser. Vad sägs om längdskidåkning? Gräftåvallen har över 45 kilometer preparerade längdspår där du kan välja och vraka utefter din nivå. När vårsolen börjar kika fram och dagarna blir längre tipsar Lasse om att istället ge sig ut på turskidorna:

  • En favorit mot vårkanten är att ta turskidorna upp mot Visjön. Ta med dig en spade, packa ryggsäcken med fika och gräv en solgrop vid sjön. En garanterad favorit som aldrig sitter fel.

Vid Visjön kan du även uppleva riktigt fjällfiske året runt, så att pimpla är inte en dum idé. Här finns det ett naturligt rikt bestånd utav Öring, Harr och Röding. Kanske du får laga till din egna fisk som middag efter en tur hit? Lasse delar även med sig av ytterligare ett tips, nämligen att åka på skotersafari genom fjällvärlden:

  • Följ med på en guidad skotertur genom den vackra naturen från Bydalen till Hosjöbotten. Här får du en unik upplevelse då du tar dig upp till samernas värld och får en inblick i deras kultur.

Bydalsfjällen bjuder in till spännande aktiviteter i en lugn miljö. Stillheten i naturen möter svängig afterski och goda middagar. Här samlas människor i olika åldrar för att uppleva fjällen och för att sedan återvända tillbaka hem igen, utvilade och rika av nya minnen.


Boka ditt boende i Bydalsfjällen här