Höghöjdsbana och zipline på Rypetoppen

Åk på äventyr till Rypetoppen

Rypetoppen är en favorit hos både barn och vuxna - du hittar äventyrsparken strax bortom norska gränsen, vackert inramat av fjäll och vattenfall.

Strax förbi Storlien finns en klätterpark som är en av Norges allra största och mest populära, men lite väl hemlighållen från oss svenskar. Här far du över vattnet i zipline, klättrar i trädtopparna en bra bit ovanför marken och gör annat roligt som får det att kittlas skönt i magen.

På Rypetoppen trivs alla och upplevelserna är gjorda för att passa såväl stora som små. Det finns 20 ziplines på mellan 30-230 meter, i de längre banorna susar man fram över vattnet i tjärnen under. I skogen hittar du 16 olika äventyrsbanor där du klättrar ovan mark i olika höjd och svårighetsgrad. Enkel färgkodning visar på äventyrsgrad; från gul till grön, blå och röd till svart som är den mest avancerade. Din kroppslängd avgör vilka banor du kan göra och det finns utmaningar för alla åldrar.

Alla som kommer till Rypetoppen får en genomgång av säkerheten och en sele som du får hjälp med att sätta på dig. En guide visar hur du ska göra och du sitter alltid fast i säkerhetsselen som bara går att kopplas till och från när du står på marken.

När du är på Rypetoppen kan du också låna och paddla kanot och SUP-bräda (stand up paddle) i samma fjällsjö som vackra vattenfallet Brudslöjan.

Ta med familj och matsäck till Rypetoppen - här finns värmestuga och grillar och du kan köpa både tändvätska, grillkol och grillmat om du inte har med dig eget.

Rypetoppens äventyrspark har öppet från 4 maj till 13 oktober, under vissa perioder är det helgöppet. Du hittar hit genom att köra E14 förbi Storlien över gränsen till Norge - och sedan ta första avfarten till vänster. Tydliga skyltar leder dig vidare.

Öppettider och bokning hittar du här >>