Forsränning i Åre

Åre kan erbjuda forsränning i världsklass och tack vare de många olika turerna så passar det för alla. Vill ni ha en adrenalinfylld resa så välj turen i Vålån och åk ned för ett vilt vattenfall! Tångböleströmmarna erbjuder en mer nybörjarvänlig upplevelse.

Information

Forsränning i Tångböleströmmarna

Lämplig tur att börja med för nybörjaren. Turen går mellan Ånn och Tångböle 3 mil väster om Åre. Sträckan består av tre forsar, varav den sista är tuffast med en längd av 3 km. Vi erbjuder forssimning och surfing om förhållandena tillåter. Efter andra forsen gör vi strandhugg, kokar kaffe och bjuder på macka.

Forsgrad 1-3.
Total tid ca 5 tim Åre t.o.r. Åldersgräns 10 år.

Forsränning i Vålån

Turen startar i Vålådalen 4 mil från Åre. Efter uppvärmning på lugnt vatten ger vi oss in första branta klass 4 forsen. Vi tillagar lunch på öppen eld vid Ingeborgsfallet. Sedan kör vi fallet en båt i taget medan vi andra ser på eller fotograferar. Under dagen passerar vi flera branta tekniska passager, surfar och hoppar ner i älven från höga klippor under ett vattenfall.

Forsgrad 1-4. Total tid ca 6,5 tim.
Åldersgräns 16 - 18 år beroende på forsgrad.

Forsränning i Gevsjöströmmarna

En tuff forssträcka med Sveriges brantaste körbara forsar. Turen startar på Gevsjön 2,5 mil v om Åre. Vi ränner ett antal branta och spännande forsar och surfar på vår väg till Storfallet där vi äter vildmarkslunch. Efter forssimning kör vi Storfallet, turens höjdpunkt med 6 m fallhöjd. Sedan följer 2 km fors som avslutas med en brant passage och garanterat blöta gäster.

Forsgrad 1-4. Total tid ca 6,5 tim.
Åldersgräns 18 år.