Flammans Skafferi

Flammans Skafferi går i fronten när det kommer till mat som andas kärlek till naturen, hållbara jordbruk och odlare.

Information

I deras mysiga restaurang hittar du allt från surdegspizza med jämtländska toppingar till långkok på älg från Rensjön. I deras matlagning finns inspiration hämtad från traktens vattendrag, fjäll och skog. Under helgerna tänder de upp sin vedeldade stenugn och bjuder in till härliga middagar. Passionen för mat & natur speglas även i deras ambition om ett hållbart mathantverk. Deras råvaror hämtas ifrån hållbara bönder, jägare och odlare. De råvaror de inte hittar hos sina nära leverantörer köper de ekologiskt.

På Flammans Skafferi lagas maten från grunden. De skördar en stor del av råvarorna själva med god hjälp av personal och vänner. De gravar, röker, lufttorkar både kött och fisk, kokar marmelader, chutneys, olika sorters drycker, konserverar frukt och bär – allt beroende på tillgång och säsong för de olika råvarorna.

Förutom en kvällsrestaurang, catering och bokande grupper erbjuds du diverse matlagningskurser med olika kockar och mathantverkare som till exempel korvkurs, pralin och dessertkurs samt surdegskurs för hemmabagare. Men det tar inte stopp där! Du kan även delta på olika aktiviteter så som svamputflykter tillsammans med Niki Sjölund och Lena Flaten till ridturer på islandshäst där maten tillagas över öppen eld.