Fjäll-lien, backnära stugby i Storlien

Hela fjällvärlden utanför stugknuten. Fjäll-lien består av 57 hus och en servicebyggnad. Husen är sammanbyggda i längor om 2-4 hus.

Information

Storlien ligger 600 meter över havet och här finns stugbyn Fjäll-lien som består av över femtio välutrustade andelsstugor precis vid liftarna – nära skidspår och vandringsleder. Det är bara att kliva ut ur stugan för att uppleva fjällnaturen.

Fjäll-liens servicebyggnad är öppen för boende under dagar och kvällar. Alla kommer in med sin egen stugnyckel. Servicebyggnaden ligger vid slalombackens fot alldeles intill liften och är utmärkt för den som behöver gå in och värma sig eller äta lite matsäck under dagen.

På första våningen finns solarium, herr- och dambastu med gemensam relaxavdelning, tvättstuga, och skidverkstad. En trappa upp finns receptionen, sällskapsrum med lekhörna, tv, öppen spis och en liten biblioteksdel samt toaletter. I servicebyggnaden finns också ett väl fungerande trådlöst bredband.

Storlien är lite av en oslipad diamant, en fjällby som inte drabbats av överexploatering och trängsel. Här råder lugnet. Från Fjäll-lien är det en kort promenad in till själva byn med järnvägsstationen, det gamla järnvägshotellet Le Ski och Högfjällshotellet.

Husdjur är tillåtna i stugorna utan kostnad men de får ej vistas i sovrummen.

Boka