Edsåsdalen

Om du längtar efter äkta naturupplevelser i en lugn atmosfär är Edsåsdalen rätt ställe. Vi finns i Jämtland några km söder om Åre och har hela fjällvärlden precis utanför knuten. Vid vägens slut vidtar ett stort vildmarksområde med fjälltoppar, myrar, bäckar, tjärnar och sjöar. Med över 10 mil spår, varav 40 km ses över dagligen finns möjlighet till fantastisk längd- och turåkning. Och på sommaren kommer du hit för att vandra och njuta av lugnet.

Information

Välkommen till Edsåsdalen Fjällstation och Fjällby i södra Åre
Om du längtar efter äkta naturupplevelser i en lugn atmosfär är Edsåsdalen rätt ställe. Vi finns i Jämtland några km söder om Åre och har hela fjällvärlden precis utanför knuten. Med över 10 mil spår, varav 40 km ses över dagligen finns möjlighet till fantastisk längdåkning. Oändliga mil av markerade leder på fjället finns för den som vill gå på tur. Vårt fjäll är som gjort för barnen med 5 liftar och 11 nedfarter där alla åldrar kan åka fritt och lära sig att älska snö och skidåkning. Större och fler backar finns i Åre knappt 20 min bort. Under sommaren och hösten kommer du för att vandra och njuta av lugnet. Vid vägens slut vidtar ett stort vildmarksområde med fjälltoppar, myrar, bäckar, tjärnar och sjöar.
 
Atmosfären i Edsåsdalen är genuin och familjär. Som besökare kommer du inte till en turistort som öppnar bara några få månader, utan detta är en fjällby som lever året runt. En gammal by med små gårdar längs byvägen och till trivseln bidrar lamm och fjällkor som betar våra backar. 

Vintersäsongen sträcker sig från jul till påsk och sommarsäsongen från början av juli till slutet av augusti. För grupper och konferenser är det öppet året runt.
Boendepaket med halvpension erbjuder vi i huvudbyggnaden Köjagården under hela vintern, samt i juli och augusti. Självhushållsboende finns i vårt vandrarhem eller i egen stuga. 
För boende med halvpension på Köjagården och boende med självhushåll på Renfjällsgården är det oftast valfria ankomstdagar. Undantag jul/nyår då helgdagarna styr och i vissa paket. Se erbjudanden på hemsidan!
För boende en vecka i stuga med självhushåll är lördag och söndag ankomstdagar. Under sommarsäsong är det valfria ankomstdagar men man bokar minimum 2 dygn.  Stugorna är privata och inte STF anslutna. För kortare vistelser hänvisar vi till vandrarhemmet.
 
Varmt välkommen till vår fjällby och STF Fjällstation Edsåsdalen.
 

  • Telefonnummer (Reception): 46 0647-33200
  • Address: Edsåsdalen 780 837 96 UNDERSÅKER
  • Incheckning (tidigast): 15:00 - 00:00
  • Utcheckning (senast): 00:00 - 10:00

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Tåg: Undersåker station, fortsätt sedan med taxi den sista biten till Edsåsdalen (9 km).
Flyg: Åre/Östersunds flygplats, transfer med buss/taxi bokas tillsammans med flygbokningen.
Bil: 98 km från Östersund, 17 km från Åre, från E14 sväng av i Undersåker, efter Indalsälven tag höger mot Edsåsdalen.