Våra Destinationer

Topptur

Södra Årefjällen

Alla trivs i Trillevallen och Edsåsdalen!

Det som gör Södra Årefjällen till en familjefavorit är det lättöverskådliga skidsystemen i exempelvis Trillevallen där föräldrar ganska fritt kan låta barnen upptäcka och utvecklas i en fantastisk högfjällsmiljö utan att behöva oroa sig över att de åker vilse. Både skidskola och skiduthyrning finns i direkt anslutning till liftsystemet. När benen börjar bli trötta och barnen visar tecken på hunger ligger backrestaurangen Ripan mitt i smeten. Här finns både värmestuga för medhavd mat och en stor restaurang med fika, flera olika lunchrätter samt pizza på menyn.

Här finns åtta liftar och 21 nedfarter i alla svårighetsgrader. Från skönt grönt till hisnande brant. Liftarna går hela dagarna och från vecka sju kan du åka skidor ända fram till kl 21 på fredagskvällarna.

Trillevallens högfjällshotell har välkomnat gäster till Trillevallen sedan 1938 med bevarad fjällhotellscharm. Härifrån går en lift som tar dig till skidområdet och fjället Välliste. Hotellet har 40 rum med totalt 126 bäddar och en gemytlig lounge med bar och möjlighet till samtal om skiddagen som varit och den som kommer. I Vargrummet sprakar brasan och barnen har sitt egna lekrum nära restaurangen som serverar mat med smak av fjällvärlden. På hotellet kan du även koppla av i en bastu, ett härligt komplement till dagar fyllda utav skidåkning. Hotellrummen bjuder på många möjligheter, antingen enkelrum med våningssäng eller familjerum som rymmer flera.

Boende i Södra Årefjällen:

Trillevallen bjuder på den stora friheten.

Här finns alltid något att göra för stora och små i perfekt format så att alla ska trivas.

Moderna backrestaurangen Ripan bjuder på panoramavyer över fjällvärlden och dukar upp till uppskattad pizzabuffé på fredagar i samband med kvällsskidåkningen. Andra dagar kan barnen följa med och mata Trillevallens renar.

Packa med längdskidorna när du besöker Trillevallen, här finns fina längdskidspår att pressa pulsen i om skidåkningen i backarna inte skulle göra jobbet. Eller ta en njutartur i turspåren. 12 mil preparerade spår och leder väntar på dig i Trillevallen.

För dig som vill resa lätt finns all utrustning att hyra på plats i Trillevallen. Här finns också skidskola så att du kan växa med utmaningarna.

Våra aktiviteter i Södra Årefjällen: