Våra Destinationer

Topptur

Edsåsdalen

När du längtar efter äkta naturupplevelser i lugn atmosfär är Edsåsdalen rätt ställe att resa till.

Edsåsdalen ligger i Jämtland några kilometer söder om Åre och har hela fjällvärlden precis utanför knuten. Med över 10 mil spår, varav 40 km ses över dagligen, finns möjlighet till fantastisk längdåkning. Oändliga mil av markerade leder på fjället finns för dig som vill gå på tur. Fjället är som gjort för barnen med 5 liftar och 11 nedfarter där alla åldrar kan åka fritt och lära sig att älska snö och skidåkning. Större och fler backar finns i Åre knappt 20 min bort. Välj om du vill bo i huvudbyggnaden Köjagården med halvpension, i vandrarhemmet Renfjällsgården eller hyra en egen stuga.

Varmt välkommen till en genuin fjällby med mycket historia i timmerväggarna.

I Edsåsdalen är utförsåkning roligt! Här ger backarna dig självförtroende och det är inte svårt att hitta i skidområdet. Nedfarterna går kors och tvärs i den vindskyddade terrängen, vilket gör att du kan åka utför oberoende av väder. Ravinbanan är formad som en naturlig ränna och som gjord för skidlek. Här finns även vår funpark med hopp, boxar och rails.

Barnvänligheten är en av de främsta anledningarna till att våra gäster väljer Edsåsdalen. Backarna är lätta och det är inte svårt att hitta i skidområdet. Pisterna har familjekaraktär där alla kan åka tillsammans, likaså de tre böljande backarna på Renfjället ovanför trädgränsen. I Ravinbanans värmestuga kan du köpa kaffe, läsk och mackor. Nedanför barnbacken och den mysiga Grillkåtan börjar Sagospåret.

Boende i Edsåsdalen:

Koppla av efter en dag på fjället

Köjagården bar och café är en träffpunkt för alla gäster i Edsåsdalen. Här kan du sjunka ner i sköna soffor och fåtöljer och njuta av en god kaffe och en matig macka eller värmande soppa. Efter en skön dag på fjället smakar det fint med våffelbuffé vid brasan. På kvällen hittar du här en fantastisk middagsbuffé, ofta serveras rätter tillagade med öring, röding, älg och ren från Jämtland. Köket använder råvaror från lokala leverantörer och så långt det är möjligt varor som är ekologiska och kravmärkta.

Missa inte att ta en tur till Vita Renen på Renfjället under din vistelse. Hit kan du tolka med vessla eller gå på längdtur. Belöningen väntar i form av god lunch, eller en frasig våffla.

Våra aktiviteter i Edsåsdalen: