Våra Destinationer

Topptur

Åre - en upplevelse hela året!

Åre är en upplevelse året runt. Här kan du välja att äta på finkrogar eller kanske i den lyxigaste miljöer av dem alla - mat lagad på stormkök på fjället.

Åre ger dig oändliga alternativ och skidåkning i världsklass. Åk samma backar som världseliten och chansen är god att du rentav ser dem i liften under ditt besök. Eftermiddagarnas afterski bjuder på våra mest kända artister och runt om i byn finns mysiga shoppingstråk, bagerier och ett stort utbud av upplevelser.

Om du åker till Åre med barn så rekommenderar vi Åre Björnen eller Rödkullens skidområden. Här finns snälla backar för barn och nybörjare. 

Boende i Åre

I Åre kan du välja mellan många bra hotell, stugor och lägenheter. Bo mitt i Åre med gångavstånd till det mesta, eller nära liftar och backar. Det finns flera stora hotel - Holiday Club, Copperhill, Fjällgården och Tott Hotell - för att nämna några. Här kan du bo bekvämt med hela familjen med tillgång till spa, pool och bastu - och såklart en riktigt god hotellfrukost som ger dig en bra start på dagen i fjällen.

Passa på att uppleva Åre på riktigt när du är här!

Även om pulsen är hög i Åre by så finns vildmarken alltid nära. Ta en topptur och njut av tystnaden, åk hundspann eller skoter. Se fjällen från ovan under ett skärmflyg eller cykla på fjället sommar som vinter. 

Tillbringa några dagar i skidbacken, men om du vill prova något annat ger vi gärna tips på fler aktiviteter i Åre! Hyr snöskoter och ge dig ut på leder eller åk en mil i de fina längdspåren häromkring. Längdspåren i Björnen är omtyckta och lättåkta, men det finns också spår i Duved dit inte lika mycket folk åker. Längdåkningen i Vålådalen är en klassiker och väl värd en utflykt. Spårkort kan du köpa på plats vid längdspåren. Prova att susa fram ovan trädtopparna och åk zipline, eller testa skärmflyg och se Åre från ovan. Njut av fartvinden när ett hundspann tar dig fram över snövidderna eller hyr utrustning för turskidåkning och packa ner termosen i ryggsäcken. Hyr snöskor och gå rätt ut i terrängen eller passa på att åka skridskor på en fjälltjärn när isen ligger tjock.

Våra aktiviteter i Åre: