Copperhill Mountain Lodge

Copperhill Mountain Lodge är ett åretruntöppet designhotell på toppen av Förberget i Åre Björnen. Här har hotellets gäster vidsträckta vyer över fjällvärlden, samt skidåkning och vandring direkt utanför dörren.

Information

Under ett och samma tak finns 112 hotellrum och sviter med totalt 420 bäddar, sex konferensrum för upp till 500 personer, ett spa som vunnit pris som Europas bästa, restaurang, bar, barnpassning, skiduthyrning, gym, aktiviteter och egen helikopterplatta.

Hotellet har en arkitektur i modern mountainlodge-stil skapad av den amerikanska arkitekten Peter Bohlin – mottagare av USA:s förnämsta arkitektpris (The AIA Gold Medal 2010) och känd för Microsoftgrundaren Bill Gates privata hus och Apples prestigebutiker världen över – och en ansedd samling samtida, europeisk konst.

Om vintern har hotellets gäster ski-in/ski-out till Åres vidsträckta liftystem och nära till Åre-Björnens natursköna längdskidåkning. Om sommaren och hösten väntar väl utmärkta vandringsleder precis utanför dörren.

Namnet har sitt ursprung i att platsen var del av Fröå koppargruva, som bröt kopparmalm från mitten av 1700-talet fram till år 1919.

Copperhill Mountain Lodge öppnade i december 2008 och drivs sedan augusti 2009 av Nordic Choice Hotels. Hotellet är medlem i Design Hotels samt Svenska Spahotell.

Kontaktinformation:
Tel: 0647-143 00
E-mail: [email protected]
Webb: http://www.copperhill.se